Wat moet u weten?

Algemene informatie

Informatie

Bokkenrijders Bier®. ‘Wat is dat nou eigenlijk voor een biertje?’ ‘Waar komt het nou vandaan?’ ‘Waar smaakt het naar?’ Deze en nog talloze andere vragen horen we dagelijks. Om op al deze vragen antwoord te geven zullen wij in het kort het één en ander verduidelijken.

Bokkenrijders Bier® bestaat al een aantal eeuwen. Sinds 23 april 1516 wordt Bokkenrijders Bier gebrouwen in Duitsland en volgens de strengste zuiverheidswet uit datzelfde jaar.

We weten het niet geheel precies wat hem ertoe aangezet heeft, waarschijnlijk heeft hij zich zeer slecht gevoeld of hij had een enorme kater gehad. In ieder geval was het 23 april 1516 zover. Wilhelm IV, Hertog van Bayeren, was het beu dat men ingrediënten toevoegden wat niet in bier thuis hoorden. Hierop volgde een nieuwe wet, namelijk dat iedereen die in het land bier brouwde, alleen ingrediënten mocht gebruiken als deze: Gerst, Hop en Water. Sinds die tijd is Bokkenrijders Bier® een pure en zuivere bier met een enorme bekendheid in diens omstreken.

Bokkenrijders Bier is voor onze begrippen te omschrijven met de volgende woorden. Uniek, zacht en gekruid. Door boven genoemde en de zuivere ingrediënten is deze 5% alcohol houdende bier een perfecte drank waar iedereen van houdt. Hoewel Bokkenrijders Bier uniek is in zijn smaak, willen wij hem voor de vergelijking in hetzelfde straatje zetten als Nederlands bekenste bieren. Mocht u geïnteresseerd zijn om Bokkenrijders Bier® te schenken op uw feest, carnaval, braderie of andere gelegenheden, neem dan eens contact met ons op en probeer Bokkenrijders Bier®.